Sådan laver du en lækker banankage i din bradepande

Banankage
Sådan laver du en lækker banankage i din bradepande
Henrik Andersen
-
06/07/2021
-

Skal du bage kage til jobbet eller til gæsterne, der kommer til kaffe i weekenden, eller skal dit barn have kage med i skole eller institution, så er en lækker banankage lavet i din bradepande et perfekt valg. Alle – næsten – kan lide bananer, og i en bradepande er der nok til mange. Og så er den nem at skære ud i lige store stykker. Det er en ren win-win-situation.

Når du skal lave banankage i bradepanden, kan du samtidig få brugt de overmodne bananer, som måske er blevet lidt sorte i skrællen, og som ingen alligevel gider spise. Men overmodne bananer giver faktisk det bedste resultat til din banankage.

Hvilken bradepande skal du vælge?

Bradepander kan fås i mange forskellige størrelser, med høj eller lav kant og med eller uden låg. Det vigtigste, når du skal bage banankage i den, er, at størrelsen passer til mængden af dej. Derfor er det smart at bruge en opskrift, hvor der står angivet, hvor stor en bradepande – ca. – du skal bruge.

Dernæst kan det være smart, at der er låg til din bradepande. Det gør det nemmere at transportere og/eller opbevare kagen.

Mange forskellige typer af banankage i bradepande

Der findes et hav af måder at lave banankage på. Men uanset hvordan du bærer dig ad, kan du næsten ikke undgå at få et godt resultat. For banakager er altid lækre, svampede, saftige og velsmagende. Bare følg nogle af de opskrifter, du kan finde på nettet. Nogle af de mest populære er

  • Banankage med chokolade
  • Sund og nem banankage
  • Lækker, vegansk banankage

Med chokolade kan enten være en banankage med chokoladestykker i eller en banankage med chokoladeglasur.

Den sunde variant indeholder ofte havregryn. Det gør denne sunde banankage også, og så er den endda både gluten- og sukkerfri.

En vegansk banankage skal selvfølgelig være uden animalske produkter, som æg og mælk.

Stop madspild

Som tidligere nævnt er det de bananer, som ingen gider at spise alligevel, der er de bedste til at lave banankage af. Så ved at bage kan du undgå, at bananerne går til spilde. Men du kan faktisk gøre endnu mere for at stoppe madspild, når det gælder bananer.

Vidste du, at det er muligt også at spise bananskrællerne – det skal selvfølgelig helst være økologiske bananer. Opskriften på denne banana-skrælskage er godt nok beregnet til en brødform, men gang ingredienserne op med to, og du kan bruge en lille bradepande.

Copyright 2021 - Pilanto Aps